27-годишен моторист измина 35-те километра от Несебър до Бургас за 13 минути. При

...
27-годишен моторист измина 35-те километра от Несебър до Бургас за 13 минути. При
Коментари Харесай

Моторист кара с 300 км/ч от Несебър до Бургас, откриха го и го грозят до 3 г. затвор

27-годишен моторист измина 35-те километра от Несебър до Бургас за 13 минути. При разрешена скорост от 80-90 км/ч той поддържа към 260-270 км/ч, а в един миг минава и 300 км/ч. Мъжът самичък се " похвали " с рисковото си шофиране, като разгласява клип в обществените мрежи. 

Видеото е снимано точно на Коледа. От фрагментите се вижда по какъв начин мотористът на няколко пъти се разминава с евентуално гибелен конфликт с лек автомобил. Край кръговото кръстовище на Ахелой даже стопира за малко, с цел да изчака двама другари, които поддържат съвсем идентична скорост.

Началникът на " Пътна полиция " в Бургас основен контрольор Пламен Николов заяви пред Нова телевизия, че мъжът е открит. 

" Той е на 27 години и е с 9 години стаж като лидер на МПС. Има формирани актове и фишове за нарушавания на маркировка, паркиране, светлини. Има и три електронни фиша за превишена скорост, които са връчени ", изясни инсп. Николов.

Разрешената скорост по правата Бургас - Несебър е 80 км/ч. В сектора няма стационарни камери на " Пътна полиция ", надзор върху скоростта се реализира с мобилни, само че във въпросния ден не е имало такава.

" Предстои обаче тъкмо в този сектор да се инсталира и стационарна камера. 

Началникът на " Пътна полиция " добави, че всички материали по случая ще бъдат изпратени до Районната прокуратура в Бургас с мнение за формиране на досъдебно произвеждане. По закон за сходно нарушаване е планувано и наказване " лишаване от независимост " до 3 години, а в случай че действието се отличава с изключителна смелост - присъдата може да е до 5 години затвор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР